dilluns, 14 de gener del 2013

Presentació de la 28 Trobada d'Alberic per al 21 d'abril


Es presenta la 28 Trobada d'Alberic

 MG 6295 2 350Es presenta la 28 Trobada de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera

La nova edició de la Trobada de la Ribera pretén aglutinar l'ensenyament en valencià i els projectes socials de la comarca al voltant de la dignificació social de la nostra llengua i d'un model d'ensenyament que la convertisca en eina d'aprenentatge per a una educació plurilingüe de qualitat.

Hui, 11 de gener, s'ha dut a terme la presentació de la 28 Trobada de la Ribera, la qual es farà el 21 d'abril a Alberic. En este acte, al qual han assistit un centenar de persones, han intervingut, la regidora de cultura, Dolors Palomero, l'alcalde d'Alberic, Antoni Carratalà, i el president de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera, Joan Cortés. Durant el transcurs de l'acte, s'ha procedit a la signatura del conveni entre l'Ajuntament d'Alberic i la Coordinadora, a fi de garantir les infraestructures i el finançament imprescindibles per a l'organització de la Trobada. A més a més, per mitjà d'este conveni, Alberic s'incorpora a la xarxa d'Ajuntaments que formen part del projecteAjuntaments pel Valencià, corporacions que s'han compromés a realitzar a les seues respectives poblacions i a la resta de la Ribera campanyes de promoció del valencià.

En prendre la paraula, Dolors Palomero, ha assenyalat que “organitzar la 28 Trobada ha estat un repte personal i la materialització d’un compromís amb l’ensenyament en valencià, per la qual cosa se sent molt satisfeta d’haver-ho aconseguit i de contagiar la seua il·lusió a la resta de l’equip de govern”. En el seu torn de paraula, Antoni Carratalà, alcalde d'Alberic, ha ressaltat el seu interés en la celebració de la 28 edició de la Trobada, perquè considera que “durant l'any en què la població siga l'amfitriona de la Trobada, Alberic tindrà una projecció comarcal considerable i, localment, es produirà la vertebració de les entitats socials, culturals i esportives del poble com a resultat de l'impuls col·lectiu per a organitzar la Trobada, la qual cosa generarà més cohesió social”.

Per la seua banda, Joan Cortés, ha començat agraint la gran receptivitat dels col·lectius i de les entitats d'Alberic, així com la resposta entusiasta de les comunitats educatives dels centres d'ensenyament, tant del professorat com de les AMPAs. “La Trobada -ha afirmat- és una festa lúdica i reivindicativa, en què, un dia a l'any, s'escenifica en un poble de la Ribera, el suport que les comunitats educatives donen a l'ensenyament del valencià i, per extensió, a l'increment del seu ús social”Joan Cortés ha anunciat que, com tots els anys, pràcticament la totalitat de les entitats comarcals que desenvolupen projectes socials estaran presents a la Trobada i col·laboraran activament en el programa d'activitats anual, que es troba en fase de disseny. “Estos projectes socials, en molts casos reivindicatius, són una aposta per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de la Ribera, i representen manifestacions d'activisme polític necessari, per la seua càrrega de futur”. També ha insinuat que “en ple procés d'aplicació del decret de plurilingüe, la ciutadania ha d'estar molt atenta perquè els 30 anys dels programes d'ensenyament en valencià no es devaluen quan es formalitze un model educatiu d'ínfima qualitat”.

L'acte de presentació va finalitzar amb la projecció d'un power que feia una panoràmica de l'oferta cultural i educativa de la Trobada: el tallers i les paradetes cíviques, les actuacions a l'entaulat, les exposicions i les visites guiades, l'any V.A. Estellés, la Mostra de Monòlegs en Valencià, la Jornada Gastronòmica, el Concert de Compositors Valencians, el Punt de Trobada, el Vine-te'n a la Trobada en bici, les exhibicions esportives, la cercavila cívica, els premis Sambori de literatura en valencià, el Guaita, audiovisuals en valencià, el llibret de la Trobada, les 3 millors fotos de la Trobada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada