dimarts, 6 de març del 2012

Dia Internacional de la Dona

Per què se celebra el dia Internacional de les Dones?

Hui ens pareix normal que les xiquetes i els xiquets puguem estudiar, dir el que pensem, participar a casa, jugar junts i juntes o somiar com serem quan cresquem. Però no sempre ha sigut així. Durant segles les dones i les xiquetes, havien de fer unes coses i els xiquets i els hòmens, unes altres.
Per exemple, fins fa uns pocs anys, les dones tenien dificultats per a anar a la universitat. Una de les pioneres que va poder fer-ho va ser a Espanya, es deia CONCEPCIÓN ARENAL i volia ser advocada, però no podia perquè era xica. Així que, sense pensar-s’ho massa, es va vestir de xic. Va tindre molts problemes, però ho va aconseguir. El pitjor és que algú ho va xarrar i es va armar l'escàndol…
Però després d'ella es van animar moltes més dones a estudiar en la universitat. Va costar molt que les xiquetes i les dones arribaren a tindre els mateixos drets. Inclús hui, en alguns països, les xiquetes i les dones tenen moltes dificultats per a anar a escola, perquè se les reconega en la seua faena, per a prendre decisions o participar en tot el que els interessa.
EL HUIT de MARÇ és un dia especial per a totes. És com celebrar l'aniversari de totes les dones. En este dia recordem tot el que hem fet i aconseguit al llarg de la Història, pensem en el que ocorre hui i decidim com volem que siga el món…FELIÇ DIA DE LA DONA!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada